Is opskrifter

Hjemmelavet chokolade­is med hindbærpure

Ingredienser:

Is:

  • 225 g chokolade (bræk­ket i små stykker),
  • 3/4 l sødmælk,
  • 1 stang vanille,
  • 5 pasteruri­serede æggeblommer,
  • 120 g sukker

Hindbærpure:

  • 100 g friske hindbær,
  • 2 spsk. flor­melis,
  • 1 appelsin,
  • en smule calvados eller mørk rom

Fremgangsmåde:

Is:

Smelt chokoladen over vandbad.
Varm mælken med halvdelen af sukkeret og kornene fra vanillestangen til koge­puktet og lad det koge cirka et minut.
Pisk æggeblommer luftige med resten af sukkeret.
Hæld halvdelen af den varme mælk i ægge­snapsen under omrøring, hæld der­efter æggeblandingen tilbage i gryden under forsig­tig omrøring, til blandingen bliver tykkere. Blandingen må ikke koge. Herefter tilsættes den smeltede choko­lade.
Sæt iscremem til afkøling. Hernæst kommes iscremen i ismaskine, eller sæt iscremem i en tillukket form og rør jævnligt i isen under indfrysningen.

Hindbærpure:

Hindbær, flormelis og saften fra en appelsin kommes i blender og blendes kort, herefer tilsættes spiritusen.

tilbage till opskifter